navigace: Úvodní strana > Články > Rady a tipy > GPS obojky pro psy – najděte svého ohaře

GPS obojky pro psy – najděte svého ohaře

Vloženo: 19.2.2017 20:47:27   |   Autor: Administrátor portálu   |   Rubrika: Rady a tipy   |   Přečteno: 2085x   |   35 komentářů

 

- - -Každý majitel ohaře jistě ví, že tito pejsci mají energickou a hravou povahu. Jsou sice velmi inteligentní, ale také aktivní, proto není divu, že se při svém zapálení do čenichání a objevování nových věcí mohou snadno zaběhnout. Pokud jste se už někdy dostali do situace, kdy nevíte, kde se váš pes zrovna nachází, nezoufejte. Poradíme vám, jak to řešit. Ať už potřebujete pomoct s profesionálním výcvikem ohařů, nebo máte doma prostě neposedného tuláka, právě GPS obojky jsou pro vás jako stvořené.

 

Lovecké geny u ohařů se zkrátka nezapřou. Rychle se učí, jsou bystří a snadno vysledují každou stopu. Co když se ale váš pejsek zaběhne? I profesionální kynologové doporučují majitelům loveckých psů GPS obojky a to nejen těm, kteří mají se ztrátou pejska zkušenost. Nikdy nevíte, co se může stát. Vždyť právě ohaři jsou dodnes využívání jako myslivečtí psi a procházejí loveckým výcvikem. Profesionál by rozhodně měl být schopen své zvíře lokalizovat, obzvlášť pokud se denně pohybuje v lese nebo na velkém pozemku.

Proč pořídit svému ohaři GPS obojek?

Představte si, že jste se svým psem třeba na procházce v lese. Právě ohaři jsou tam jako doma. Díky genům od svých loveckých předků se nebojí ničeho. Takového odhodlaného psa je pak těžké udržet na uzdě. Ohař je specializovaným plemenem pro myslivce, nicméně pořizují si ho i sportovně založené rodiny. Je schopen zvládnout náročné túry nebo výlety na kole, proto si ho oblíbili zejména aktivní jedinci. Majitelé ale postupem času přicházejí na to, že ohař je zejména lovec. Vyhledává zvěř nebo aportuje vše, na co přijde, a tak mu dopřávají profesionální lovecký výcvik, aby měli jeho povahu pod kontrolou.

GPS obojek je báječnou pomůckou při sledování vašeho ohaře, ať už patříte k pánům, kteří svého miláčka často berou do přírody, nebo k těm, kteří jsou nuceni opouštět domov a nechávat psa samotného třeba na velkých pozemcích.

O to, kde se zrovna nacházejí vaši blízcí, se také zajímáte, a pes je přece úplně stejně plnohodnotný člen rodiny. Znakem dobrého páníčka je to, že má své zvíře pod dohledem a že je schopen sledovat a časem i předvídat jeho pohyby, chování a reakce. GPS obojek je vynálezem pro svědomité a zodpovědné milovníky psů. Jedná se o jednoduché řešení problémů chovatelů, kteří mají se zaběhnutím psa už jisté zkušenosti, ale jde také o preventivní opatření doporučované světovými kynology.

- - -

Jak funguje sledovací obojek?

GPS obojky se skládají ze sledovacího obojku a sledovací aplikace. Umožňují vám kontrolovat pozici pejska v reálném čase pomocí přesných map s možností zobrazení polohy zvířete na smartphonu, tabletu, PC nebo v případě profesionálních obojků na vysílačce. Sledovací obojky také zajišťují přímou komunikaci s domácím mazlíčkem. Můžete ho živě sledovat a dle potřeby a nastavovat bezpečné zóny, respektive pomyslné ploty. Pokud tuto virtuální ohradu vytvoříte třeba kolem zahrady, budete včas upozorněni na to, že pes oblast překračuje.

Které GPS obojky se hodí pro ohaře?

GPS obojky lze vybírat třeba podle vámi preferované značky, podle požadovaného příslušenství nebo podle použití. Potřebujete-li obojek pro účely profesionálního výcviku, bude pro vás jistě lepší si připlatit. Pro základní využití na procházkách nebo sledování pohybu psa v době, kdy nejste doma, postačí i klasická sledovací zařízení.

Základní GPS obojky

Jestliže se svým pejskem často chodíte na túry do přírody nebo ho necháváte pohybovat na rozsáhlém pozemku, je dobré mu pořídit alespoň základní GPS obojek. Můžete využít prakticky jakékoliv sledovací zařízení, které se hodí pro psa jeho velikosti. Nejzákladnějším řešením je třeba Tractive GPS Tracker. Na obojku lze mimo jiné aktivovat světlo nebo zvukový signál a nastavit bezpečnou zónu.

Rozšířenější verzí obojku je potom GPS obojek Kippy Vita, který detailně sleduje aktivitu pejska a podává majiteli zprávy jako např. „Tento týden jsem běhal dost". Dalšími pokročilými funkcemi disponuje model GPS obojku Eyenimal monitorující nejen jeho pohybové aktivity, ale také zdravotní stav a přesnou trasu, po jaké se zvíře pohybovalo.

- - -

Profesionální GPS obojky

Co se týče profesionálních sledovacích zařízení, rozhodně neuděláte chybu s obojky Garmin Alpha 50 + T5 nebo Garmin Alpha 100 + T5, které patří k nejprodávanějším GPS zařízením. Mají dotykový displej, umožňují vyhodnocení každé vycházky do lesa zvlášť, spuštění vibrace a zvukového upozornění. Disponují ovšem spoustou dalších funkcí.

Vysoce kvalitní jsou také produkty značky SportDog. Například SportDog TEK 1.0 Tracking vám umožní sledovat aktuální polohu vašeho psa až do vzdálenosti 11 km pomocí speciální vysílačky. Jestliže hledáte produkt kombinující sledovací zařízení s výcvikovým obojkem, jediným řešením na trhu jsou revoluční obojky SportDog TEK 1.0 Tracking & Training nebo SportDog TEK 2.0 Tracking & Training Pracují na principu moderní technologie sledování až dvanácti nebo jednadvaceti psů a navíc umožňují majiteli přivolat a zastavit zvíře, odnaučit ho zlozvykům a docvičit prakticky jakýkoliv povel.


elektro-obojky.cz

Diskuse k článku: GPS obojky pro psy – najděte svého ohaře

  Zobrazit celou diskusi
-
|-
-
-
-
-
-
-
-
-
|-
-
-
-
-
-
-

Vaše fotogalerie

Informace o novinkách emailem
< Listopad 2018 >
PoÚtStČtSoNe
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Jaké témata článků by jste zde na portále uvítali?

10% (188)
71% (1390)
7% (135)
11% (213)
2% (44)
Počet hlasujících: 1970
Archiv »

 
Prohledat:
zavřít



Registrace | Funkce systému | Proč se registrovat | Ceník | Kontakty

Úvodní strana | Plemena ohařů | Články | Inzerce | Akce | Diskuse | Soutěže

Autorská práva | Reklama | O portálu Ohaři.eu | Zásady ochrany osobních údajů

Podporujeme | Podpořte náš portál | Mapa webu

Partneři portálu: Jen ty nejaktuálnější informace - to je Bonza! LEPŠÍ WEB

Copyright © 2008 - 2024
Web From Pixels group
design by BORI


Navštivte také: stezka Pustevny | fotogalerie dorty | Faktura Online